HTML

MH.

Tulajdonképpen a blog mint müfaj magyarországi meghonosodása óta élek ezzel a média lehetőséggel. Egyik fő célom talán a virtuális ismerkedés lett volna, a gondolat és eszmecsre szintjén. Nem utolsó sorban saját és számomra fontos vélemények, nézetek közlése, pszichoterápiás grafománia, palackposta funkció. Helyzetemél fogva az utóbbi időben hasznos skandináv élettapasztalatok közlésébe bocsátkoztam. Ezeket a tapasztalataimat, megfigyeléseimet első sorban északi országokba pájázó orvosok okulására szántam de a leirt élethelyzetek mindenknek adhatnak izelitőt a svédországi és norvégiai hétköznapokból. Blogomat a "Medicus Hungaricus" -t eddig a Blogtéren vezettem de a Gépház áldásos tevékenysége következtében eltünt. Ezért az arra érdemes irásokat melyeket máshol tároltam ezen a felületen szeretném ismét megjeleniteni. Üdvözlettel Tünde

Friss topikok

Linkblog

Az a bizonyos baloldali értelmiségi

2014.04.24. 23:31 Tundi

Az utóbbi időben egyre több szó esik a baloldali értelmiség viselt dolgairól. Például, hogy kordont bontogatnak, illetve militánsan lépnek fel a tervezett megszállási emlékmű ellen stb. De van még egyéb, is mint pl. az álbaloldali politika erkölcsi, eszmei és tettleges támogatása, ami legalábbis ésszerűtlen, de minden képen ízléstelen.

Sok egyéb összefüggésben is felmerül a "baloldali értelmiség" fogalma, főként, mint az baloldali eszmeiség szürke eminenciásai, de kik is ők valójában?

Ez első látásra rejtély. Ha közelebbről vesszük, górcső alá a fogalmat olyan heterogén kisebbségi csoport bontakozik ki akinek azért vannak közös vonásai.

Csak elméletileg és nagy általánosságban szeretnék néhány olyan közös jellemvonást felsorolni, amelyek statisztikailag jellemezhetik a baloldali értelmiséget. Például olyan családban születtek ahol a család szorosan kötődött a kommunista diktatúrához. Pl. apu, anyu ávós, munkásőr, besúgó ügynök, párt tisztségviselő vagy csak egyszerűen olyan ipari vagy agrár proli aki élvezte a hatalom támogatását. Olyan házban vagy lakásban nőtt fel ahonnan másokat elkergettek, kilakoltattak. Bár szoba lett  volna, de mégsem volt gyermekszobája, mert hiányzott a fogalom. Nem volt első áldozó, illetve nem ismerte meg a vallást, mert, hogy azt tanulta, hogy a vallás népbutítás és az osztályellenség mételye. Így nem ismeri a tízparancsolatot de az erkölcsöt sem csupán a rendszer kijátszható törvényeit és előírásait. Tagja volt baloldali ifjúsági szervezeteknek. Származási alapon jutott be az egyetemre, főiskolára. Könnyített vizsgákkal szerzett diplomát. Lehet, hogy intelligens és a szakmáját megtanulta, de az erkölcsöt, becsületet, a nemzeti hovatartozás és identitástudatot már nem tudta elsajátítani. Nincs nemzettudata és így semmi köze a határon túli magyarokhoz, akiket nem tud nemzettársaknak tekinteni. Erkölcsi tudata helyén olyan űr tátong, hogy karakánnak tart olyan volt miniszterelnököt, aki saját bevallása szerint folyamatosan hazudott, demokratának tart olyan politikust, aki nem képes gratulálni a győztesnek és ezzel elismerni a demokratikus választás tényét. Szívesebben látja az idegen multikat, mint a hazai vállalkozókat, mert az utóbbiakat irigyli és gyűlöli, az előbbieket isteníti. Frusztrált és gyűlölködő, nincs nemzeti minimum fogalma. Acsarkodásainak egyik fő eszköze a múltba fordulás a holokauszt sajnálatos emlékének politikai célokra való felhasználása, ergo, annak profán megalázása ...

Akinél a felsorolt tlajdonságok közül legalább három jelen van, nagy valószínüséggel baloldali értelmiségi.

 

 

1 komment

Címkék: baloldali értelmiség??

A bejegyzés trackback címe:

https://blogesegyenaram.blog.hu/api/trackback/id/tr586082736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása